Werken met Bunchmark, hoe is dat? Marie-Louise van Mourik is expert op dit gebied. Zij is directeur-bestuurder bij Junis Kinderopvang. Good to know: bij Junis werken bijna 1000 medewerkers op 95 locaties, van Alphen aan den Rijn tot Zoetermeer en is in de afgelopen paar jaar met meer dan 50% gegroeid. Tussen al die medewerkers lopen sinds oktober ook Leanne en Marja van Bunchmark rond. “Ik wilde er één, maar kreeg er direct twee”, aldus Marie-Louise. “Nu snap ik waarom.”

Vertel eens Marie-Louise, waarom is het volgens jou belangrijk dat snelgroeiende en middelgrote bedrijven investeren in HR?
“HR is de spil in onze organisatie, ik weet niet of dat bij veel bedrijven zo is. Wij zijn een dienstverlenende organisatie, dat betekent dat onze medewerkers het belangrijkste kapitaal zijn. Daarom is het belangrijk om te investeren in je medewerkers. Ook ben ik van mening dat HR de cruciale functie in de ontwikkeling van een organisatie vervult. Bij ons zit de HR-manager daarom in het managementteam. Samen met HR en andere afdelingen maken wij businessplannen en zetten we onze koers uit. Ik denk dat als je als organisatie écht wil veranderen, HR hierin een cruciale rol vervult.”

Mooi gezegd. Denken wij dus ook. Hoe was het om met Bunchmark in zee te gaan?
“Heel fijn. Bij de eerste kop koffie met Leanne hadden we gelijk een klik. Niet alleen op persoonlijk vlak, maar ook inhoudelijk. Leanne is een ongelooflijke professional: kalm, rustig, adequaat en deskundig. Samen met Marja kon ze direct instappen op alle issues en thema’s in onze organisatie.”

En hoe kwam je erachter dat Bunchmark altijd in duo’s werkt?
“Dat was na mijn eerste gesprek met Leanne. Zij vertelde dat het werken in tweetallen bij Bunchmark hoort. Zo kwamen dus Leanne én Marja. Ik dacht nog: huh, is dat de bedoeling? Ik wil er één, en krijg er twee. Ik keek eerlijk gezegd een beetje op van deze bijzondere constructie. Maar het resultaat is zo bijzonder goed, dat ik nu wel snap waarom ze op die manier werken.”

Wat is er zo goed aan dan?
“Doordat Leanne en Marja hier met z’n tweeën aan de slag zijn, kunnen ze tegelijkertijd op twee vlakken opereren. Dat betekent dat we ze – naast hun gedeelde deskundigheid en kwaliteit – breed kunnen inzetten. Samen beheersen ze een groot deel van ons hele vragenpakket, ook deels buiten HR. Ze werken heel goed samen, en bereiden alles verschrikkelijk goed voor. Leanne en Marja hebben allebei het vermogen om zowel op strategisch niveau mee te denken, als hands on te werken en snel resultaten te boeken. Vanaf het eerste werkoverleg maakten we zo gelijk meters. Dat was echt een verademing.”

Wat voor meters moesten er dan gemaakt worden?
“Veel! Heb je even? Om wat voorbeelden te noemen: er is nu een onboardingstraject ontwikkeld, het nieuwe programma voor werving en selectie dat we hadden aangekocht is eindelijk ingevoerd en de WAB is geïmplementeerd. Ook was het nog steeds nodig om de integratie van een organisatie die we hadden overgenomen af te ronden. Zo moesten er nog allerlei regelingen worden geharmoniseerd in de contracten, zoals de werkkostenregeling en het thuiswerken. Vanwege corona was het zeker zaak snel actie te ondernemen.”

Ja, hoe ging dat? Samenwerken in deze coronaperiode?
“Het klinkt misschien gek, maar gelukkig redelijk rustig en kalm. We bleken samen een goed team. Wel is er natuurlijk heel hard gewerkt: wij verzorgden de noodopvang. Ook moesten we ineens besluiten nemen over dingen waar we nog nooit over hadden nagedacht. Al die RIVM-richtlijnen bijvoorbeeld, en dat zijn er een hoop! Vooral Marja heeft zich hier in samenwerking met andere collega’s sterk voor gemaakt. Hoe kunnen de medewerkers getest worden? En hoe blijven we communiceren met ze, terwijl bijna iedereen thuis zit? Leanne en Marja doen drie keer per week mee met onze ‘coronacall’, echt fijn is dat.”

Klinkt goed ja. Oke, laatste vraag: omschrijf Leanne en Marja eens in drie woorden?
“Aandachtig. Deskundig. Resultaatgericht.”

Oeh, dit maakt ons stiekem wel trots hoor. Thanks!