ORGANISATIE SCHEMA’S?
WIJ HARKEN LIEVER DE HELE ORGANISATIE AAN

Bunchmark gelooft niet in hiërarchische harken. Bedrijven die alles opknippen in aparte disciplines en kolommen, creëren een organisatie waarin zij medewerkers ver weg houden van waar het om gaat, namelijk de klant. Zo’n bedrijf ziet er zo uit: wanneer je boven een gemiddelde organisatie zweeft, lijkt de structuur op een Hollands landschap. Strakke geometrische velden die strakker begrensd zijn dan de muur die Donald Trump wilt bouwen. In een tijd van digitalisering is dat niet het beste model. En ja, wij zien hier en daar heus wel succesvolle voorbeelden van holacracy en zelfsturing. Maar of dat in alle organisaties even effectief is? Voor je het weet ruil je harkerige managers in voor prekerige scrum masters. Die evenmin feeling hebben met de klant. Hoe het dan wel moet? Dat is voor iedereen anders! Bij Bunchmark kijken we naar wat werkt voor jouw organisatie. Leren door te doen. En daar komen we samen achter. Scale-ups kunnen zich bijvoorbeeld fluïde organiseren, voor andere organisaties zoeken we naar eigenaarschap voor medewerkers op een andere manier. Doen wat bij jouw organisatiefase past. En al die harken? Die doneren we aan een fijne stadstuin!

HR IS GEEN LUIERMERK

Medewerkers een beetje pamperen? Niks mis mee. HR is onder de streep echter geen luiermerk, maar een manier om keiharde business resultaten te behalen. Samen tafelvoetballen of een potje Fortnite spelen helpt. Maar samen de schouders onder het werk willen en kunnen zetten en flink ploeteren helpt ook. Borrelen en veel vrije tijd is enorm leuk, en een concrete bijdrage leveren aan de performance van je werkgever is dat ook. Wat Bunchmark betreft, mogen medewerkers die gedachte omarmen. Waarbij het aan de organisatie is om medewerkers dat eigenaarschap te laten ervaren. Hoe je het business resultaat samen met je mensen voor elkaar krijgt? Door een drie minuten gekookt HR-eitje te zijn; zacht van binnen, hard van buiten. Krak!

 

WE KILL MODELS

Icebergs, Ulrichs model, 9-grids, circles of influence, change steps models, deep democracy, holacracy, scrum, talent development models, high impact HR operating model. We kennen ze, en halen er inspiratie uit, maar we doen hierin ook ons eigen ding. Niet omdat ze niet bruikbaar zijn, maar niets is one size fits all. Voor Bunchmark geldt: we luisteren naar modellen, maar spreken de taal van het resultaat. Wie puur in modellen denkt, kan de mens niet bereiken, maar blijft steken in processen en tools. En dat is een gemiste kans.

 

START WITH WIJ

Simon ‘start with why’ Sinek heeft heel wat grote bedrijven wakker geschud. Vooral in de Verenigde Staten. Maar de Nederlandse bedrijfscultuur is anders. Wij zien maar zelden organisaties die volkomen doelloos ronddobberen. Sterker nog; de meeste bedrijven waar wij zaken mee doen weten donders goed wat hun purpose is. Daar hoeven we dus niet tijdens ellenlange Hei-sessies naar op zoek te gaan. Waar het wat ons betreft veel meer om gaat, is het verbinden van medewerkers met organisatiedoelstellingen. Hoe verhoud ik zich tot wij? En mocht je toch op zoek zijn naar de why, dan zoeken wij graag mee.

 

START WITH WIJ

Simon ‘start with why’ Sinek heeft heel wat grote bedrijven wakker geschud. Vooral in de Verenigde Staten. Maar de Nederlandse bedrijfscultuur is anders. Wij zien maar zelden organisaties die volkomen doelloos ronddobberen. Sterker nog; de meeste bedrijven waar wij zaken mee doen weten donders goed wat hun purpose is. Daar hoeven we dus niet tijdens ellenlange hei-sessies naar op zoek te gaan. Waar het wat ons betreft veel meer om gaat, is het verbinden van medewerkers met organisatiedoelstellingen. Hoe verhoud ik zich tot wij? En mocht je toch op zoek zijn naar de why, dan zoeken wij graag mee.

 

PATER NEE! LISTEN

Paternalisme en normatief denken hebben bedrijven veel gebracht. Stilstand, ideeënarmoede en organisatorische inflexibiliteit bijvoorbeeld. Hoog tijd dus om het paternalisme met een klatergouden ferme handdruk (en bijpassende horloge) van een pensioen te laten genieten. Maar hoe neem je afscheid van ingesleten normatieve denkpatronen? Wij geloven dat de transactionele theorie veel aanknopingspunten biedt. Medewerkers weten het vaak het beste. Niet helpen helpt soms het meest.

WIJ WILLEN MEER KLEUR

Bunchmark bestaat uit een bunch HR professionals. Met een bunch aan achtergronden, expertises, skills, inzichten en belachelijke gewoontes. En dat is fijn! Diversiteit is namelijk soms fijn en meestal inspirerend. Dat betekent ook dat zelfs het meest afwijkende geluid binnen de organisatie gehoord én oprecht op waarde geschat dient te worden. Niet omdat dat geluid per definitie de gouden bal in de ballenbak is, maar omdat het dat wel kan zijn. Bovendien kunnen oranje ballen vrolijk stuiteren op een zee van strakblauwe collega’s. En zijn oudere collega’s prima in staat om jongeren al crowdsurfend wijsheden in het oor te fluisteren. We houden van meer kleur!

 

Contact

Vinkenstraat 149
1013 JP Amsterdam

KVK: 85048437
BTWid: NL863487452B01 

Telefoon

06 - 22460145